Sea Moss Gel

Testproffs undersöker: Sea Moss – vitaminer och mineraler från havet

Sea Moss Gel en 100 % naturlig tillskottskälla även benämnt ”superfood”.
Hur bra är Sea Moss gel egentligen?
Testproffs undersöker närmare, se vårt omdöme och betyg.

8.5 Testproffs
sea moss-gel

Vad är Sea Moss Gel?

Grundarna bakom Sea Moss Gel vill bygga ett bolag som hjälper människor att leva hälsosammare liv. De vill bli det ledande varumärket för naturliga Sea Moss Gel. De vill köpa sin havsmossa på ett hållbart sätt och stödja de samhällen där den skördas.

Havsmossan i Sea Moss Gel odlas i det kristallklara vattnet i Atlanten vid St Lucia och skördas noggrant och bearbetas för att behålla sina kraftfulla näringsämnen och fördelar. Sea Moss har använts i århundraden för att stödja övergripande hälsa och vitalitet, eftersom den är rik på mineraler och antioxidanter.

En ren och mångsidig naturprodukt

Testproffs uppskattar den rena, mångsidiga naturprodukten som Sea Moss Gel är. Den är återfuktande för hud och hår och innehåller värdefulla näringsämnen. Väldigt skön som ansiktsmask med sina återfuktande egenskaper men också användarvänlig för hår och hårbotten. En nackdel är priset, som vi anser är ganska dyrt.

Fördelar

Ren naturprodukt

Mångsidig produkt

Återfuktande

Värdefull näring

Nackdelar

Ganska dyr

Paketet bör märkas med ”kylvara”

Unboxing och produkttest av Sea Moss Gel

Vårt intryck av Sea Moss Gel

Sea Moss Gel är en mångsidig produkt som både kan ge hälsofördelar men även användas som skönhetsprodukt. Sea Moss Gel är 100 % naturlig superfood och heter havsmossa på svenska. På engelska kallas den ibland också Irish Moss. Den är en rik källa till näringsämnen och innehåller viktiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver.

Sea Moss Gel kan bidra till ökade energinivåer, förstärkt immunförsvar och färbättrad hud. Den kan också minska inflammation, förbättra matsmältningen och stödja ledhälsan. Dessutom är den rik på fosfor, kalium, magnesium, kalcium, jod och järn.

Produkten består av sea moss, vatten och lime och är en kylvara. Du kan ta en tesked eller två i smoothies, juicer eller drycker, både varma och kalla. Du kan även blanda Sea Moss Gel i mat, såsom soppor eller sås, för att öka näringsvärdet. Det går naturligtvis bra att äta den även som den är, direkt från sked. Tillverkaren rekommenderar 2 msk per dag, förslagsvis morgon och kväll. Jag tycker att den smakar ganska neutralt, med en viss pulvrig eftersmak. Tänk er lite potatismjölskänsla. Men den är tjock och krämig, fungerar fint att blanda ut i sås.

Du kan även använda Sea Moss Gel som ansiktsmask. Applicera ett tunt, jämt lager av Sea Moss Gel på väl rengjord hud. Låt det verka i 10-20 minuter och skölj därefter av med vatten. Detta kan återfukta och revatilisera huden. Jätteskönt, tycker jag. Särskilt eftersom det är en kylvara och det därmed blir väldigt svalkande. Jag upplever att Sea Moss har både en återfuktande och svagt rengörande verkan.

Du kan även använda Sea Moss Gel i håret, som en naturlig behandling för hår och hårbotten, i stället för schampo. Låt produkten verka i några minuter innan du sköljer noggrant. Samma sak här som med ansiktsmasken. Jag upplever en återfuktande och rengörande känsla. Som ett väldigt milt shampo. Dagen efter mår håret bra och känns lent och mjukt.

Vad tycker vi om Sea Moss Gel?

Saker som vi gillar

Ren naturprodukt, med rena, naturliga ingredienser

Mångsidig och lätt att använda

Återfuktande för hud och hårbotten

Värdefull näring

Saker som kunnat varit bättre

Ganska dyrt
Paketet bör märkas med ”kylvara” så att man förstår att det snabbt ska öppnas och in i kylen

Vårt omdöme

Prisvärdhet 8
Kvalitet 9
Användarvänlighet 9
Design 8.5
Smak 8

Sea Moss Gel omdöme

Testproffs uppskattar den rena, mångsidiga naturprodukten som Sea Moss Gel är. Den är återfuktande för hud och hår och innehåller värdefulla näringsämnen. Väldigt skön som ansiktsmask med sina återfuktande egenskaper men också användarvänlig för hår och hårbotten. En nackdel är priset, som vi anser är ganska dyrt.

 

Webbutik: seamossgel.se

Pris: 349 – 399 kr

Frakt: Fri rakt över 499 kr

Leveranstid: 1-3 arbetsdagar

 

VÅRA TEST
Hur gick testet till?

Sea Moss Gel skickades till TestProffs testare.

Under några veckor utvärderade testaren vad denne tyckte om produkten. Allt från prisvärdhet till användarvänlighet och kvalitet utvärderades.

När testperioden är över skickas en recension med omdöme och betyg in till redaktionen.

 

LÄS HELA TESTET HÄR
testproffs.se/sea-moss